Gündem

Snapchat’te Birinden Hikaye Nasıl Gizlenir

WhatsApp ve Instagram, anları yakalamak ve paylaşmak için Hikaye işlevine sahip olsa da, başlangıçta bir Snapchat özelliğiydi. Varsayılan olarak, Snapchat arkadaş listenizdeki herkes hikayenizi görebilir. Bazı senaryolarda, bir grup arkadaşınızın en son hafta sonu gezinizi kontrol etmesini istemeyebilirsiniz. Yaklaşan hikayenizi Snapchat’te onlardan gizleyebilirsiniz. İşte nasıl.

Hikayeyi Snapchat’teki Birinden Gizle

İlk olarak, bir sonraki hikayenizi Snapchat’te seçilen arkadaşlardan gizleme hakkında konuşacağız ve taşıma ile ilgili bazı soruları cevaplayacağız.

Snapchat iOS ve Android uygulamaları benzer bir kullanıcı arayüzü kullanır. Bu gönderide, buradaki adımları göstermek için iPhone için Snapchat uygulamasını kullanacağız. İşi halletmek için Android’de aynı adımları uygulayabilirsiniz.

Aşama 1: iPhone veya Android cihazınızda Snapchat’i açın.

Adım 2: Kamera vizörü menüsünü açacaktır. Üst kısımdaki profil menüsüne dokunun.

Aşama 3: Hikayem seçeneğinin yanındaki üç noktalı menüye dokunun.

Adım 4: Bağlam menüsünden Öykü Ayarları’nı seçin.

Herkes: Adından da anlaşılacağı gibi, yüklediğiniz anlık hikayenizi platformda herkes görebilir. Hikaye, Keşfet menüsünde başkaları için de görünmeye başlayabilir. Bu seçenekten kaçınmanızı tavsiye ederiz (bir etkileyici değilseniz veya olmak istemiyorsanız).

Arkadaşlarım: Snapchat’teki tüm arkadaşlarınız hikayeyi görebilir.

Gelenek: Bu, seçilen arkadaşlarınızın hikayenizi görüntülemesini engellemenizi sağlar. Burada kullanacağımız şey bu.

Adım 5: Özel üzerine dokunun ve arkadaş listesini açacaktır.

Adım 6: Hikayeyi gizlemek istediğiniz Snapchat kişilerini seçin. Seçimi tamamladıktan sonra, alttaki Engelle düğmesine dokunun.

Benim Hikayem ayarınız Özel olarak değişecek ve tüm mevcut ve gelecek hikayeleriniz seçili arkadaşlar için görünmez olacak.

Bu numara, seçilen birkaç arkadaşınızın Snapchat hikayenizi görüntülemesini gizlemek istediğinizde işe yarar. Peki ya sosyal platformda yüzlerce arkadaşınız varsa ve hikayeyi yalnızca seçilen kullanıcılarla paylaşmak istiyorsanız?

Instagram, yalnızca onlarla hikaye paylaşmak için yakın bir arkadaş çevresi oluşturmanıza olanak tanıyan ‘Yakın Arkadaşlar’ adlı bir özelliğe sahiptir. Snapchat’te böyle bir eklenti yok ve yakın arkadaşlarınıza hikayeyi DM (direkt mesaj) olarak göndermeniz gerekiyor.

SSS: Snapchat’te Birinden Hikayeyi Gizle

Değişiklik Mevcut Snapchat Hikayelerini Etkiliyor mu?

Hikayeyi Snapchat’te yayınladıktan sonra, Hikaye Ayarları’na gidebilir ve seçili arkadaşlarınızdan gizleyebilirsiniz. Gizlilik ayarını yapmak ve ardından hikayeyi yayınlamak mantıklıdır. Ya arkadaşınız hikayeyi siz Snapchat’te yayınladıktan hemen sonra görüntülerse?

Gizli Kullanıcılar Herhangi Bir Bildirim Alacak mı?

Seçilen arkadaşlarınızın bir Snapchat hikayesini görüntülemesini engellediğinizde, değişikliği bilmeyeceklerdir. Arkadaşlarınız uzun süre sizden bir haber görmediklerinde akıllıca bir tahminde bulunabilirler.

Engellenen Kullanıcılar Snapchat’te Direkt Mesaj Gönderecek mi, Alacak mı?

Sadece arkadaşlarınızın Snapchat hikayelerini görüntülemesini engelliyorsunuz. Bunun dışında size mesaj gönderip alabilirler ve diğer aktiviteleri kontrol edebilirler.

Hidden Friend’in Snapchat Hikayesini Görebilir miyim?

Arkadaşınız hikayeleri gizlemediği sürece, arkadaşınızın hikayelerini görmeye devam edeceksiniz.

Kullanıcı Snapchat’te Arkadaş Kalır mı?

Evet, hikayelerini sakladığın tüm kullanıcılarla arkadaş kalırsın. Arkadaş listenizi etkilemez.

Snapchat Hikayenizi Tüm Arkadaşlarınızla Paylaşın

Hikayenizi Snapchat’te birinden sakladığınızda, uzun vadede kullanıcıyla sosyal medya etkileşiminizi azaltacaktır. Hikayeniz 24 saat sonra kaybolduğunda, ayarı ince ayar yapabilir ve gelecekteki Snapchat hikayelerinizi tüm arkadaşlarınız için erişilebilir hale getirebilirsiniz.

Aşama 1: Snapchat’i başlatın ve profilinize gidin.

Adım 2: Hikaye Ayarları’na gidin ve Arkadaşlarım’ı seçin.

Snapchat Gizlilik Özelliklerini Keşfedin

Snapchat, platform için hikaye işlevini dikkatlice tasarladı. Milyonlarca Snapchat kullanıcısına erişmenizi sağlayabilir ve aynı zamanda hikayenin erişimini yalnızca birkaç arkadaşınızla sınırlamak için tüm gizlilik kontrollerine sahipsiniz. Hikayem özelliğini nasıl özelleştirmeyi planlıyorsunuz ve neden? Nedenlerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
apk indir