Gündem

Telegram’da Anket Nasıl Oluşturulur

Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamaları, dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlar ve aile ile bağlantı kurmayı kolaylaştırırken, aynı zamanda yanlış iletişim için de alan bırakır. Bireyler fiziksel olarak uzak olduğu için, yüz yüze iletişimden elde edilen faydalardan artık yararlanılamaz. Fiziksel iletişim faydalarına bir örnek, bireylerin konuşurken yüz ifadelerini görebilme yeteneğidir.

Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamalarındaki yanlış iletişimi azaltmanın bir yolu anketlerdir. Anketler bir grup ortamında çok kullanışlıdır ve bir konuşmanın konusunu veya yanıtını belirli gruplarla sınırlayabilir. İşte bir Telegram anketinin nasıl oluşturulacağı.

Bir Grup İçinde Anket Oluştur Özelliğini Kullanma

Bir Telegram Grup sohbetinde, anket oluşturmak için bir özellik mevcuttur. Telegram kullanıcıları bu özelliğe PC, Android veya iPhone’dan erişebilir. İşte nasıl çalıştığı.

Aşama 1: Telefonda Telegram uygulamasını başlatın.

Adım 2: Cihaza bağlı olarak, anketi çalıştırmak istediğiniz gruba dokunarak dokunun veya tıklayın.

Aşama 3: Cihaz ekranınızın sol alt köşesindeki Ataç simgesine dokunun.

PC kullanırken ataç simgesine tıklamak yerine ekranın sağ üst köşesindeki üç dikey noktaya tıklayın.

Adım 4: Alt menüden Anket’i seçin.

Adım 5: Yeni Anket penceresinde ve Soru alanının Altında sorunuzu yazın.

Adım 6: Anket Seçenekleri adlı alana yanıt seçimlerini yazın.

Siz Anket Seçeneklerini doldururken, Telegram otomatik olarak yeni alanlar oluşturur. Ancak, kullanıcılar aynı anda yalnızca 10 anket seçeneği ekleyebilir.

Adım 7: Kullanıcıların ankette anonim olarak oy kullanmasına izin vermek için açma/kapatma düğmesine dokunun veya Anonim Oylama onay kutusunu işaretleyin.

Adım 8: Birden çok cevaba izin vermek için açma/kapatma düğmesine dokunun veya Birden Çok Yanıt onay kutusunu işaretleyin.

Adım 9: Ankette yalnızca bir doğru cevaba izin vermek için, Test Modu açma/kapatma düğmesine dokunun veya onay kutusunu işaretleyin.

Bir ankette Çoklu Yanıt ve Sınav Modu seçenekleri aynı anda etkinleştirilemez. Ayrıca Sınav Modu etkinleştirildiğinde, kullanıcılar yanlış bir cevap seçen grup üyelerine Açıklama sağlamak için ek bir anket alanı alacaklardır.

Adım 10: Anketi canlı hale getirmek için Gönder veya Oluştur’a dokunun.

Anket Botu Kullanma

Grup anket özelliğini kullanmanın bir alternatifi, Telegram anket botudur. Telegram’da birkaç anket botu var. Ancak bu kılavuz için @PollBot’u kullanacağız. PollBot, anket oluşturmak için üçüncü taraf bir Telegram geliştiricisi tarafından oluşturulmuş bir komut dosyası aracılığıyla çalışır. Nasıl kullanılacağı aşağıda açıklanmıştır:

Aşama 1: Telefonunuzda Telegram uygulamasını başlatın.

Adım 2: İmlecinizi Arama alanına getirin ve PollBot’u arayın.

Aşama 3: Gösterilen sonuçlar PollBot içermiyorsa Daha fazlasını göster’e tıklayın.

Adım 4: Sonuçlardan PollBot’a tıklayın.

Adım 5: Başlat’a tıklayarak botu etkinleştirin.

Adım 6: PollBot sohbet penceresinde, görüntü resmine tıklayın.

PC kullanırken, ekran resmine tıklamak yerine ekranın sağ üst köşesindeki üç dikey noktaya tıklayın.

Adım 7: Üç yatay noktaya tıklayın ve Gruba Ekle’yi seçin.

Adım 8: Ara penceresine, grubunuzun adını getirmek için yazın. Grubunuza tıklayın ve PollBot’tan grubun eklendiğini gösteren bir mesaj almalısınız.

Adım 9: Pencereyi açmak için botu eklemek için seçtiğiniz grup sohbetine tıklayın.

Adım 10: Sohbet penceresinden /yeni anket’i seçin veya metin çubuğuna / yazın[email protected]

Adım 11: PollBot, anket seçenekleriyle birlikte sorunuzu ayarlamak için rehberlik sağlayacaktır. Bir ankete yine de en fazla on seçenek ekleyebileceğinizi unutmayın.

Adım 1/2: Anketinizi ayarlamayı tamamladıktan sonra /bitti yazın. Anket yayına girer ve kullanıcılardan anketinize yanıt vermelerini ister.

Anket Özelliği ve PollBot Karşılaştırması

PollBot ile yerleşik Telegram anketi arasındaki fark, yeteneklerde yatmaktadır. Botu kullanarak anketlerinizin bağlantılarını paylaşabilir ve grup sohbetine veya bir kanala medya dosyaları ekleyebilirsiniz. Ancak, Telegram’ın yerleşik anket özelliği ek seçeneklere sahip değildir. Ayrıca kanallar üzerinde anket oluşturabilirsiniz. Telegram kanalları gruplardan farklıdır ve farklı kullanıcı grupları için aynı anda anket yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
apk indir