Gündem

Stereo Ses için İki Amazon Echo Hoparlörü Nasıl Bağlanır

Amazon Echo cihazı gibi akıllı bir hoparlör, akıllı ev cihazlarını kontrol etmenin ve müzik dinlemenin harika bir yoludur. Alexa’dan en sevdiğiniz parçaları çalmasını istemeniz gerekecek ve sesli asistan bunu yapacak. Echo hoparlörde müzik çalmanın akıllı telefondan daha iyi olmasının ana nedenlerinden biri, daha yüksek sesli olması ve hoparlör kalitesinin çok daha iyi olmasıdır.

Bir parti veriyorsanız, hatta küçük bir toplantı yapıyorsanız, yüksek sesli ve net müzik, genel atmosferi yükseltmenize yardımcı olacaktır. Tek bir Yankı hoparlörü de bunu başarmanıza yardımcı olurken, size stereo ses için iki Yankı hoparlörü eşleştirebileceğinizi söylesek? Söz konusu müzik olduğunda, stereo hoparlör kurulumu her gün tek bir hoparlörden daha iyidir. Stereo ses için iki Amazon Echo hoparlörü şu şekilde bağlayabilirsiniz.

Stereo Çiftinin Avantajı Nedir?

İki Yankı hoparlörünü bir stereo çiftine bağlamak, bir şarkı çaldığınızda, sesin yalnızca bir hoparlör yerine iki hoparlörden çıkması anlamına gelir. Böylece daha yüksek bir ses ve daha iyi stereo ayrımı yaşayacaksınız. Büyük bir odadaysanız, stereo hoparlör kurulumu daha iyi ve daha etkileyici olacaktır.

Stereo Çiftler için Uyumlu Amazon Echo Hoparlörler

Bir stereo çifti oluşturmak için iki Amazon Echo hoparlörü nasıl bağlayabileceğinize geçmeden önce, tüm Echo cihazlarının desteklenmediğini unutmamak önemlidir. Resmi olarak desteklenmedikçe, farklı türden iki Yankı hoparlörünü eşleştiremezsiniz. Örneğin, bir Echo Dot’u bir Echo Plus ile veya bir Echo Show’u bir Echo Studio ile eşleştiremezsiniz.

Amazon Echo'yu Bluetooth hoparlör olarak kullan

Echo cihazlarınızın desteklenip desteklenmediğini görmek için Amazon’un stereo çiftleri için desteklenen resmi cihazlar listesine göz atabilirsiniz.

Bir Stereo Çifti Oluşturmak için Amazon Echo Hoparlörlerini Bağlama

Echo hoparlörlerinizin bir stereo çifti oluşturmak için birlikte uyumlu olduğunu onayladığınızda, yapmanız gerekenler burada.

Aşama 1: Her iki Yankı hoparlörünü bir duvar prizine takın ve açın. Maksimum etki için her iki hoparlörü birbirine yakın yerleştirin.

Adım 2: Her iki Yankı hoparlörünü aynı Amazon hesabına bağlayın. Ayrı hesaplara bağlılarsa, hoparlörlerden birini sıfırlayın ve akıllı telefonunuzdaki Alexa uygulamasıyla kurun.

Her iki Yankı hoparlörü aynı Amazon hesabına bağlandıktan sonra daha fazla ilerleyebilirsiniz.

Aşama 3: Akıllı telefonunuzda Alexa uygulamasını açın.

Alexa uygulaması

Burada ideal olarak, ‘Yeni cihaz algılandı’ ile birlikte ‘Cihazlarınızı daha iyi ses için eşleştirin’ yazan yeni bir başlık görmelisiniz. Üzerine dokunun ve 9. Adıma atlayın. Görmüyorsanız bir sonraki adıma geçin.

Bağlantı cihazı

4. Adım: En alttaki Cihazlar sekmesine dokunun.

Cihazlar sekmesi

Adım 5: En üstteki Echo & Alexa seçeneğini seçin.

yankı ve alexa

6. Adım: Bu, bağlı tüm Echo cihazlarınızı göreceğiniz yerdir. Hoparlörlerden birini seçin.

Konuşmacı seç

7. Adım: Uygulamanın sağ üst köşesindeki Ayarlar simgesine dokunun.

Ayarlar

Adım 8: Şimdi Stereo Çifti / Subwoofer seçeneğini seçin.

Stereo çifti

9. Adım: Bağlamak istediğiniz desteklenen iki Yankı hoparlörünü seçin ve İleri’ye dokunun.

Hoparlör seç

Adım 10: Sağ ve sol kanal olarak kullanmak istediğiniz hoparlörü seçin. Bunu seçtikten sonra İleri’ye dokunun.

Konuşmacı konumu

11. Adım: Stereo çifti için bir isim seçin ve Kaydet seçeneğini seçin.

Ad seçin

Adım 1/2: Yankı hoparlörleriniz, bir stereo çifti oluşturmak üzere bağlandıklarını belirten kısa bir bip sesi çıkaracaktır.

Şimdi, her iki hoparlörde de bir şarkı çaldığınızda, stereo hoparlör kurulumu gibi birlikte çalıştıklarını fark edeceksiniz. Her iki hoparlörden de aynı anda yayılan sesi duyacaksınız.

Bir Stereo Çiftinde İki Yankı Hoparlörünün Eşleşmesini Kaldırma

Bir stereo çifti oluşturmak için bağladığınız iki hoparlörün eşleşmesini kaldırmak istiyorsanız, bunu yapmak kolaydır. İşte nasıl.

Aşama 1: Akıllı telefonunuzda Alexa uygulamasını açın.

Alexa uygulaması

Adım 2: En alttaki Cihazlar sekmesine dokunun.

Cihazlar sekmesi

Aşama 3: Hoparlör Grupları altında, stereo çiftini oluştururken belirlediğiniz adı seçin. Bu durumda, Office’tir.

Konuşmacı grupları

4. Adım: Ekranın altındaki Eşleşmeyi kaldır seçeneğine dokunun.

Stereo çiftinin eşleşmesini kaldır

Adım 5: İşlemi tamamlamak için Unpair’i bir kez daha seçin.

eşleşmeyi kaldır

Artık her iki Yankı hoparlörünü daha önce olduğu gibi ayrı ayrı kullanabilirsiniz.

Partinizi Güçlendirin

Echo hoparlörlerinizle bir stereo çifti oluşturmak, müzik dinleme deneyiminizi geliştirmenin harika bir yoludur. Bir toplantınız varsa hoparlörleri bağlayın ve stereo hoparlör kurulumuyla daha iyi ses kalitesinin keyfini çıkarın. Bir Yankı hoparlörü kullandığınız için, gizlilik konusunda endişeleriniz varsa Alexa ses geçmişini nasıl sileceğinizi de kontrol edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
apk indir