Gündem

İPhone, Android veya PC’de Telegram Kişilerini Silme

Bir Telegram hesabı oluşturduğunuzda, telefonunuzdaki tüm kişiler uygulama ile senkronize edilir. Bu senkronize edilmiş kişilere, bulut tabanlı bir hizmet olduğu için Telegram hesabınızı çalıştıran herhangi bir cihazdan erişilebilir. Bununla birlikte, ikincil bir cihaz aracılığıyla Telegram’a giriş yaptığınızda, muhtemelen buradaki kişiler de senkronize olur ve Telegram kişi defterinizin çıldırmasına neden olur. Bundan bıktıysanız, senkronizasyonu devre dışı bırakın ve Telegram kişilerini silin.

Neyse ki, Telegram’daki kişileri silmek yalnızca birkaç adım gerektirir ve hangi cihazı kullanırsanız kullanın, adımlar hemen hemen aynıdır. Ancak, Telegram kişilerini bir cep telefonunda silmek, masaüstünden daha kolaydır. O halde lafı daha fazla uzatmadan adımları inceleyelim.

Android’de Telegram Kişilerini Silme

Bir seferde bir veya daha fazla Telegram kişisini silebilirsiniz. Ayrıca kişileri sildiğinizde onlara (kişilere) bildirim gönderilmeyecektir. Öyleyse, Android cihazlarda kişileri nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Android’de Tek Bir Telgraf Kişisini Silme

Aşama 1: Android cihazınızda Telegram uygulamasını açın.

Android cihazınızda Telegram uygulamasını açın

Adım 2: Sol üstteki hamburger menüsüne dokunun ve Kişiler’i seçin.

Aşama 3: Şimdi, silmek istediğiniz hesabı arayın ve üzerine dokunun. Ardından, kişinin profiline tıklayın.

Adım 4: Şimdi, sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve Kişiyi Sil’i seçin.

Kişiyi silmeden önce sohbeti silmenizi öneririz.

Adım 5: Gösterilen istemde Sil’i seçin.

Gösterilen istemde Sil'i seçin

Bu kadar! Kişi, Telegram kişi listesinden kaldırılacaktır. Senkronize edilen tüm kişileri bir kerede kaldırmak mı istiyorsunuz? Sonraki bölümü okuyun.

Android’de Tüm Telegram Kişilerini Silme

Bu, kişileri Telegram’dan bir kerede silmenin en hızlı yoludur. Takip etmek.

Aşama 1: Telegram uygulamasını açın ve sol üst köşedeki hamburger menüsüne dokunun.

Adım 2: Ayarlar’a gidin ve ‘Gizlilik ve Güvenlik’e dokunun.

Aşama 3: Kişiler altında, ‘Senkronize Edilmiş Kişileri Sil’ üzerine dokunun ve komut isteminde Sil’i seçin.

İşte gidiyorsun. Senkronize edilen tüm Telegram kişileri, Android cihazınız kullanılarak kaldırılacaktır. Ancak, bu kişiler Android kişi listenizde olmaya devam edecek, yani telefonunuzun kişi listesiyle eşitlemeyi kapatmadıysanız geri eşzamanlayabilecekleri anlamına gelir. İşte bunu nasıl yapacağınız.

Android kullanarak Telegram’da Kişi Senkronizasyonunu Devre Dışı Bırak

Aşama 1: Telegram uygulamasını açın ve hamburger menüsüne dokunun.

Adım 2: Ayarlar’a gidin ve ‘Gizlilik ve Güvenlik’ üzerine dokunun.

Aşama 3: Kişiler altında, Kişiyi Senkronize Et seçeneğini kapatın.

Kişiler altında, Kişiyi Senkronize Et seçeneğini kapatın

Yukarıdaki adımlar size yardımcı olacaktır. Pekala, Telegram kişisinin katıldığı bildirimlerinden rahatsızsanız, kişiyi silmek yerine Telegram’da kişi birleştirme bildirimlerinin nasıl kapatılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

İOS’ta Telegram Kişilerini Silme

İOS’ta Telegram’daki kişileri silme adımları, Android’dekilerden biraz farklıdır. İşte nasıl yapılacağı.

iPhone’daki Telegram’dan Tek Bir Kişiyi Silme

Aşama 1: Telegram uygulamasını açın ve Kişiler sekmesine gidin.

Adım 2: Silmek istediğiniz kişiyi bulmak için arama çubuğuna dokunun.

Aşama 3: Ayrıntılar sayfasına gidin ve sağ üst köşedeki kullanıcı avatarına dokunun.

Ayrıntılar sayfasına git

Adım 4: Şimdi Düzenle’ye gidin, Kişiyi Sil’i seçin ve Bitti’ye dokunun.

Adım 5: Son olarak, onaylamak için Kişiyi Sil’i seçin.

Telgraf kişisini sil üzerine dokunun

Bu kadar. Sildiğiniz kişi, Telegram’ın kişi defterinden kaldırılacaktır. Tüm kişileri aynı anda kaldırmak için sonraki bölümü kontrol edin.

İPhone’da Birden Çok Telgraf Kişisini Aynı Anda Silme

Aşama 1: Telegram uygulamasını açın ve Ayarlar sekmesine gidin.

Adım 2: ‘Gizlilik ve Güvenlik’ üzerine dokunun ve Veri Ayarlarına gidin.

Aşama 3: ‘Senkronize Edilmiş Kişileri Sil’e dokunun.

ioS'den Senkronize Edilen Kişiler Silindi

İşte buradasın. Tüm Telegram kişileriniz bir kerede silinecek. Bazı cihazlardan çıkış yapmak istiyorsanız, Telegram hesabınızdan cihazlardan nasıl çıkış yapacağınızla ilgili kılavuzumuza göz atın.

Daha öte, kişi senkronizasyonunu veya bildirimi tamamen önlemek için iPhone’u kullanarak Telegram’da kişi senkronizasyonunu doğrudan devre dışı bırakabilirsiniz.

Telegram Kişilerinin iPhone’dan Bağlantısını Kaldırma

Aşama 1: Telegram uygulamasını açın ve Ayarlar sekmesine gidin.

Adım 2: ‘Gizlilik ve Güvenlik’ üzerine dokunun ve Veri Ayarlarına gidin.

Aşama 3: Kişiler altında, Kişileri Senkronize Et seçeneğini kapatın.

Telegram'da Senkronize Sözleşmeleri kapatın

Not: Senkronize edilmiş kişileri sildiğinizde, telefon kişilerinize değil, yalnızca senkronize edilmiş Telegram kişilerine erişimi kaybedersiniz.

Bir PC ve Mac’te Telegram’dan Kişileri Silme

Bunun için adımlar, Android veya iOS ile karşılaştırıldığında biraz farklıdır, ancak adımlar oldukça benzerdir. Ancak, Telegram web kullanarak üstesinden geleceğimiz masaüstü uygulamasında belirli sınırlamalar vardır. Hadi başlayalım.

PC’de Tek Bir Telgraf Kişisini Silme

Aşama 1: Telegram Masaüstü uygulamasını açın ve sol üst köşedeki hamburger menüsüne tıklayın.

Telegram uygulamasını açın ve hamburger menüsüne tıklayın

Adım 2: Kişiler’e gidin.

Windows'ta Telegram Kişileri

Aşama 3: Şimdi Telegram’dan kaldırmak istediğiniz kişiyi bulun ve profile dokunun.

Telegram'dan kaldırmak istediğiniz kişiyi bulun ve profile dokunun

Adım 4: Kişinin Profiline gidin ve Kişiyi Sil’e tıklayın.

Kişinin Profiline gidin ve Kişiyi Sil'e tıklayın

Adım 5: Onaylamak için komut isteminde Sil’i seçin.

Gösterilen istemde Sil'i seçin

Hepsi bu kadar. Bunu yapmak için Telegram masaüstünü ve Telegram web’i kullanabilirsiniz. Unutmayın, uygulamadan bir kişiyi sildiğinizde, kişinin telefon numarası ve diğer ayrıntıları telefonunuzun kişi listesinden kaldırılmaz.

Bir kişiyi telefonun kişi listesinden çıkarmak için, kişileri telefondan silmenin geleneksel yolunu izlemeniz gerekir.

Birden Fazla Kişiyi PC veya Mac Üzerinden Silme

Telegram masaüstünde birden fazla kişiyi silemezsiniz. Bu yüzden, bunu yürütmek için Telegram Web’i kullanacağız. Devam edelim.

Aşama 1: Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Telegram Web’i açın.

Adım 2: Hesabınıza giriş yapın ve menüdeki hamburger menüsüne tıklayın. üst sol köşe.

Telegram web'de hamburger menüsüne tıklayın

Aşama 3: Şimdi eski sürüme geçin.

Sürüm K'den eski sürüme geçin

Adım 4: Ardından Kişiler’e tıklayın.

Telegram Eski Sürüm Kişiler

Adım 5: Düzenle’yi seçin ve Telegram’dan kaldırmak istediğiniz kişileri seçin.

Düzenle'yi seçin ve Telegram'dan kaldırmak istediğiniz kişileri seçin

Adım 8: Şimdi, Sil’i tıklayın ve onaylayın.

Sil'i tıklayın ve onaylayın.

İşte gidiyorsun. Telegram Web’i kullanarak istenmeyen kişileri kaldırdınız.

Telegram’da İstenmeyen Kişileri Verimli Bir Şekilde Kaldırın

Telegram kişilerinizi birer birer veya hepsini birden silmenin birçok yolu vardır. Ayrıca, aynı kişiyi tekrar tekrar silmekten kaçınmak için Telegram kişilerini telefonunuzla senkronize etme seçeneğini devre dışı bırakmak daha iyidir. Bununla birlikte, bu kılavuzun cihazınızdaki Telegram kişilerini silmenize yardımcı olduğunu umarız. Daha fazla sorunuz mu var? Bunları aşağıdaki yorumlarda paylaşın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
apk indir