Gündem

Facebook Messenger’da Birini Kısıtladığınızda Ne Olur?

Facebook, platformunda artan spam’e karşı koymak için gizlilik odaklı çeşitli özellikler sunar. Can sıkıcı kişileri arkadaşlıktan çıkarabilir, onları profilinizden kısıtlayabilir ve hatta kişilerin Messenger aracılığıyla size ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Tüm gizlilik özellikleri arasında, birini kısıtlama özelliği, profilinizi spam mesajlarından ve aramalardan korumak için mükemmel bir eklentidir. Peki Facebook Messenger’da birini kısıtladığınızda ne olduğunu merak ettiniz mi?

Messenger’da birini doğrudan engellemek istemiyorsanız, onu her zaman kısıtlayabilir ve profilinizi meraklı gözlerden koruyabilirsiniz. Messenger’da birini nasıl kısıtlayabileceğinizi ve bunun olası sonuçlarını burada bulabilirsiniz.

Facebook Messenger’da Birini Kısıtlama

Facebook Messenger’daki kısıtlama işlevinden bahsetmeden önce, kullanım adımlarını size gösterelim.

Not: Facebook, iOS ve Android için Messenger’da aynı kullanıcı arayüzünü kullanır. Messenger’da birini kısıtlama adımları her iki platformda da aynı kalır. Burada örnek olarak iOS için Messenger uygulamasını kullanacağız.

Aşama 1: Android veya iPhone’unuzda Messenger uygulamasını açın.

Adım 2: Kısıtlamak istediğiniz kişiyle bir görüşme seçin.

Aşama 3: En üstteki kişi adına dokunun.

4. Adım: Gizlilik ve Destek altında ‘Kısıtla’yı seçin.

Mesajlar ve Çağrılar

Messenger’da birini kısıtladığınızda, o kişi mesaj gönderdiğinde herhangi bir bildirim almazsınız. Alıcı sizi Messenger’da aradığında telefonunuz çalmaz bile.

Mesaj gönderemez veya kişiyi arayamazsınız. Bir mesaj göndermeden önce kişinin kısıtlamasını kaldırmanız gerekir (bununla ilgili daha fazla bilgi daha sonra).

Önceki Mesajlar Hakkında

Kısıtlama işlevini kullandığınızda Facebook, Messenger uygulamasındaki mevcut sohbet dizinizi gizler. Varsayılan Sohbetler sekmesinde de yeni mesajlar görmezsiniz. Tüm yeni ve önceki mesajları kontrol etmek için en üstte kişinin adını aramalı ve konuşmayı açmalısınız.

Facebook da geçmiş mesajları silmez. Uygulama onları ana sekmeden gizler. Messenger’da yeni bir sohbet grubu oluşturduğunuzda, uygulama sizi Facebook’taki kısıtlanmış hesaplar hakkında uyarır (eğer onları gruba eklemeye çalışırsanız).

Kısıtlı Kişi Facebook Durumumu Görebilir mi?

Birini kısıtlama yeteneği bir gizlilik özelliğidir. Yalnızca profilinizi ve diğer çevrimiçi etkinlikleri görmek için kişinin erişimini sınırlandırırsınız. Kısıtlanmış kişi, çevrimiçi olduğunuzu veya mesajlarını okuyup okumadığınızı göremez. Ayrıca çevrimiçi olduklarında da görmezsiniz.

Alıcı, Ne Zaman Kısıtladığınızı Biliyor mu?

Yukarıda belirttiğimiz gibi, kısıtlama Facebook’taki gizlilik özelliklerinden biridir. Messenger’da birini kısıtladığınızda şirket herhangi bir bildirim göndermez.

Kısıtlı Bir Hesapla Arkadaş Kalır mıyım

Messenger’da kısıtlı hesaplarla arkadaş kalmaya devam edersiniz. Facebook, birini otomatik olarak arkadaşlıktan çıkarmaz.

Kısıtlı Kişi Gönderilerimi Görebilir mi?

Kısıtlı kişi, önceki tüm gönderileri görebilir, ancak Facebook’taki yeni gönderilerin hiçbirini göremez.

Facebook’ta Kısıtlı Hesaplar Nasıl Kontrol Edilir?

Fikrinizi değiştirir ve Facebook’ta birisinin kısıtlamasını kaldırmak isterseniz, gerekli değişiklikleri yapmak için kısıtlı hesaplar listesini inceleyebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler.

Aşama 1: Telefonunuzda Messenger’ı başlatın.

Adım 2: Sol üst köşedeki profil resminize dokunun.

Aşama 3: Gizlilik’i seçin.

4. Adım: Kısıtlı hesaplar’a dokunun.

Adım 5: Kısıtlamayı kaldırmak istediğiniz Facebook arkadaş adını seçin.

6. Adım: Aşağıdaki menüden de aynısını onaylayın.

Facebook’ta kısıtlamaları kaldırmak için tüm kişiler için aynısını tekrarlayın.

Messenger’da Engelleme ve Kısıtlama Arasındaki Fark Nedir?

Birini engellemek, sizi Facebook’taki kişi için görünmez yapar. Profilinizi göremez, mesaj gönderemez, sesli/görüntülü arama başlatamaz, çevrimiçi durumunuzu kontrol edemez ve platformda sizinle arkadaşsız kalamazlar. Birini kısıtladıktan sonra bile, Facebook spam sorununu çözmüyor, aşırı adımı atıp alıcıyı engelleyebilirsiniz.

Facebook kısıtlaması gibi, platform kişiyi engellediğinizde onu bilgilendirmez. Daha fazla bilgi edinmek için Messenger kısıtlamaya karşı engelleme konusundaki özel kılavuzumuza bakın.

Messenger’da Sessize Alma ve Kısıtlama

Birinin sesini kapatmak, Messenger’da o kişiden gelen tüm yaklaşan mesajları ve aramaları susturur. En son gelen mesajları ana sohbetler sekmesinde görmeye devam edebilirsiniz. Aynı zamanda, birini kısıtlamak konuşmayı tamamen gizler.

Kısıtlı hesapların aksine, sessize alınanlar aktif durumunuzu ve Facebook’taki gelecekteki tüm gönderileri görebilir ve hatta sizi bir grup sohbetine ekleyebilir.

Kısıtlama, Sessiz ve Engelleme Arasındaki Güzel Bir Dengedir

Messenger’daki kısıtlama işlevi, Sessize Alma ve Engelleme eklentilerinden en iyi şekilde yararlanır ve Facebook hesabınızı spam’den uzak tutmak için mükemmel bir çözüm sunar. Facebook’ta birini kısıtlamakla ilgili başka sorularınız varsa, aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
apk indir