Dolby Atmos’un Android TV’de Netflix’te Çalışmaması İçin En İyi 7 Düzeltme

Netflix Premium planı, içeriği Dolby Vision ve Dolby Atmos’ta yayınlamanıza olanak tanır. Bu ses ve video biçimleri, akış kurulumunuzda en iyi Netflix izleme deneyimini sağlayacaktır. Ancak bazen Dolby Atmos, Android TV’lerde Netflix’te düzgün çalışmıyor.
Dolby Atmos’un olmaması sizi kesinlikle harika bir ses deneyiminden mahrum eder. Ancak, Dolby Atmos sesin keyfini en iyi şekilde yalnızca destekleyici ses kurulumuyla (hoparlörler, kulaklıklar ve Ses Video Alıcıları) alabileceğinizi hatırlamanız gerekir. Android TV’de Netflix’te çalışmayan Dolby Atmos için bazı yararlı düzeltmeleri listeledik.
1. Android TV’nizde Dolby Atmos’un Etkin olup olmadığını kontrol edin
İlk önce Android TV’nizde Dolby Atmos’u etkinleştirip etkinleştirmediğinizi kontrol etmelisiniz. Android TV işletim sistemini çalıştıran birçok akıllı TV bu özellik ile birlikte gelir ve ayarları değiştirirken devre dışı bırakmış olabilirsiniz. Bu nedenle, Netflix alemlerinin keyfini çıkarmak için kontrol etmeniz ve manuel olarak etkinleştirmeniz gerekebilir. Bu adımları takip et.
Aşama 1: Android TV ana ekranınızdaki Ayarlar simgesine gidin.
Adım 2: Cihaz Tercihleri’ni seçin.
Aşama 3: Ses’e gidin.
4. Adım: Biçim seç seçeneğine gidin.
Adım 5: Farklı ses biçimlerini göstermek için Manuel’i seçin.
6. Adım: Dolby Atmos’un seçili olup olmadığını kontrol edin.
Alternatif olarak, aynısını kontrol etmek için aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.
Aşama 1: Uzaktan kumandanızdaki Menü düğmesine basarak TV Ayarlarını açın. Uzaktan kumandanızda ayarları açmak için özel bir Menü düğmesi varsa bunu kullanın.
Adım 2: Ses’i seçin.
Aşama 3: Dolby Atmos’un etkinleştirilip etkinleştirilmediğini kontrol edin. Değilse, etkinleştirmek için geçiş düğmesine basın.
Bundan sonra, Netflix’te bir film veya TV şovunun altında Dolby Vision ve Dolby Atmos logolarını görüp görmediğinizi kontrol etmek için Android TV’nizi kapatın ve tekrar açın.
2. Netflix Veri Planınızı Kontrol Edin
Netflix kullanıcıları, Dolby Atmos ve Dolby Vision’ın keyfini çıkarmak için Premium planı seçebilir. Ancak, hangi planda olduğunuzu bilmiyorsanız, istediğiniz zaman Netflix hesabınızdan kontrol edebilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.
Bu adımları takip et.
Aşama 1: Bir tarayıcıda Netflix web sitesini açın.
Adım 2: Hesabınızda oturum açın ve sağ üst köşedeki profil simgenize tıklayın.
4. Adım: Açılır menüden Hesap’a tıklayın.
Adım 5: Hesap ayarları sayfasında Plan Ayrıntıları’na bakın.
Plan ayrıntılarının yanında Premium Ultra HD görüyorsanız, bu, aboneliğiniz için Dolby Atmos desteğinin mevcut olduğu anlamına gelir.
3. Netflix Hesabınızın Fatura Ayrıntılarını Kontrol Edin
Netflix’in banka hesabınızdan aylık abonelik ücretini işleme almama ihtimali vardır. Fatura bilgilerinizi Netflix hesap ayrıntılarınızdan kontrol etmenizi öneririz. Bu adımları takip et.
Aşama 1: Bir tarayıcıda Netflix’i açın ve hesabınızda Oturum Açın.
Adım 2: Hesap ayarlarına gidin.
Aşama 3: Üyelik ve Faturalandırma bölümünde kart numaranızı arayın.
4. Adım: Kart numaranızın yanında Fatura Ayrıntılarına tıklayın.
Şimdi hesabınızdan önceki tüm işlemlerin bir listesini göreceksiniz. İşlenmemiş bir ödeme görürseniz, tercih ettiğiniz ödeme yöntemini kontrol etmeniz önerilir. Bu adımları takip et.
Aşama 1: Hesap sayfasına geri dönün.
Adım 2: Fatura Ayrıntıları’nın üzerindeki Ödeme Bilgilerini Yönet seçeneğine tıklayın.
Artık tercih ettiğiniz yöntemin ayrıntılarını Düzenlemeyi veya Ödeme Yöntemini Değiştirmeyi seçebilirsiniz.
4. Hoparlörlerinizin Dolby Atmos’u Destekleyip Desteklemediğini Kontrol Edin
Dolby Atmos sesinin keyfini çıkarmanın en önemli yönlerinden biri, hoparlörlerinizin Dolby Atmos’u destekleyip desteklemediğini kontrol etmektir. İster TV hoparlörü, ister bluetooth hoparlörü veya bir ev sinema sistemi kurulumu kullanıyor olun, ilgili modellerin Dolby Atmos’u destekleyip desteklemediğini kontrol etmeniz gerekir. Aksi takdirde ses alırsınız, ancak Dolby Atmos’un sağlayacağı kadar sürükleyici olmaz.
Hoparlör üreticisinin sitesini ziyaret edin ve Dolby Atmos desteğini kontrol etmek için ürün veya destek sayfasını kontrol edin.
5. Android TV ile HDMI Bağlantısını Kontrol Edin
Android TV OS çalıştıran birkaç akıllı TV, arkadaki HDMI bağlantı noktalarından birinde ARC (Ses Dönüş Kanalı) desteğine sahiptir. HDMI ARC, video sinyalli ses sinyalleri için daha geniş bant genişliği sağlar, böylece Android TV’niz için ayrı bir ses kablosu gerekmez.
Hoparlörleriniz veya ses kurulumunuz (ev sinema sistemi, AVR, konsol veya akış aygıtı) Dolby Atmos’u destekliyorsa, HDMI kablosunu Android TV’nizin HDMI ARC bağlantı noktasına bağlamanız gerekir. TV’nizin arkasında, HDMI (ARC) veya HDMI (Ses Çıkışı) etiketli bağlantı noktalarından birini kullanabilirsiniz.
6. Netflix Uygulamasını Güncelleyin
Uygulamaları güncellemek her platform için bir zorunluluktur. Netflix uygulamasındaki bir hatanın Android TV’nizde Dolby Atmos oynatmayı kısıtlama olasılığı vardır. Mevcut bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmek için bu adımları izleyin.
Aşama 1: Android TV’nizde Play Store’a gidin.
Adım 2: Sağ üst köşedeki profil simgenizi seçin.
Aşama 3: Uygulamaları ve Oyunları Yönet’i seçin.
4. Adım: Güncellemeleri Kontrol Et’i seçin.
Uygulama güncellemelerini sık sık Android TV’nize yükleyin.
7. Çıkış Yap ve Tekrar Giriş Yap
Yukarıdaki adımları izlemenize rağmen Dolby Atmos’un Netflix’te etkinleştirildiğini görmüyorsanız, Netflix hesabınızdan çıkış yapıp tekrar oturum açmanızı öneririz. Bu adımları takip et.
Aşama 1: Netflix uygulamasını açın ve profilinizi seçin.
Adım 2: Uygulama arayüzünün sol tarafındaki seçeneklere gidin.
Aşama 3: Sağ alt köşedeki Yardım Al seçeneğini seçin.
4. Adım: Oturumu Kapat’ı seçin.
Adım 5: Oturum açmak için Netflix kimliğinizi ve parolanızı tekrar girin.
Netflix’te Dolby Atmos’un keyfini çıkarın
Birkaç Netflix filmi ve orijinal dizi, Dolby Atmos oynatma ile birlikte gelir. Dolby Atmos sesinden en iyi şekilde yararlanmak için yetenekli bir ses kurulumunuz varsa, sürükleyici sesin keyfini çıkarma seçeneğini etkinleştirmelisiniz. Dolby Atmos, Android TV’nizde çalışmazsa, yukarıda belirtilen düzeltmeler size yardımcı olacaktır. Bu gönderiyi aynı sorunla karşılaşan biriyle paylaşın.