Gündem

Android ve iPhone’da Çalışmayan Instagram Makaraları İçin En İyi 8 Düzeltme

Instagram Reels’in popülaritesi dünya çapında önemli ölçüde arttı. Eğlenceli içerik oluşturmak ve sosyal platformda arkadaşlarınızla paylaşmak için birçok özelliğe sahip olursunuz. Hatta Instagram’da bir makarayı yeniden düzenleyip profilinizde yayınlayabilirsiniz.

Instagram Makaraları son derece popüler ve bağımlılık yapıcı hale gelse de, sorunlardan yoksun değil. Instagram uygulamasında keyfini çıkarmakta zorlanıyorsanız, Android ve iPhone’da çalışmayan Instagram Makaraları için en iyi düzeltmeleri burada bulabilirsiniz.

1. Daha Az Mobil Veri Kullanımını Devre Dışı Bırakın

Instagram uygulaması, daha az mobil veri kullanmak için bir veri koruyucuyu etkinleştirme seçeneği sunar. Bu özellik, Makaraları etkileyerek iPhone ve Android cihazınıza yavaş yüklenmesini sağlar. iPhone ve Android için Instagram uygulamasındaki bu adımlarla devre dışı bırakabilirsiniz.

Aşama 1: Android veya iPhone cihazınızda Instagram uygulamasını açın.

Adım 2: Sağ alt köşedeki profil simgesine dokunun.

Aşama 3: Sağ üst köşedeki Hamburger Menüsü simgesine dokunun.

Adım 4: Seçenekler listesinden Ayarlar’ı seçin.

Adım 5: Ayarlar menüsünde, Hesap üzerine dokunun.

Adım 6: Biraz aşağı kaydırın ve Veri Kullanımı üzerine dokunun.

Adım 7: Daha Az Mobil Veri Kullan’ın yanındaki anahtarı kapatın.

Birkaç Reels izlemeyi deneyin ve onları herhangi bir gecikme olmadan görüntüleyebileceksiniz.

2. Mobil Veriden Wi-Fi’ye Geçin

Telefonunuz mobil veride iyi internet hızları alamayabilir. Bu nedenle, mümkünse Android veya iPhone’unuzda bir Wi-Fi ağından geçiş yapmak iyi bir fikirdir. Bu, herhangi bir ara belleğe alma veya gecikme olmadan Makaraların keyfini çıkarmanız için daha iyi ve tutarlı hızlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

3. Kablosuz Ağda 5GHz Frekans Bandına Bağlanın

Evde kablosuz ağ için çift bantlı bir yönlendirici kullanıyor musunuz? Bunu yaparsanız, daha yüksek indirme hızları ve daha hızlı video önizleme deneyimi için 5 GHz frekans bandına geçin. 5GHz frekans bandına bağlandıktan sonra, internet servis sağlayıcınızın kesinti veya bakım görmediğinden emin olmak için internet hızınızı kontrol edin. Yönlendiriciye yaklaştığınızda daha iyi hızlar elde edeceksiniz.

4. Çıkmaya Zorlayın ve Instagram’ı Yeniden Başlatın

Instagram uygulamasını en son ne zaman kapattınız veya uygulamadan çıktınız? Çoğumuz uygulamayı arka planda çalışır halde tutarız ve böylece uygulamayı kapatmadığımız veya telefonu yeniden başlatmadığımız sürece veri almaya devam eder. Böylece, Android veya iPhone’unuzda Instagram’ı bırakmaya zorlayabilir ve yeniden başlatabilirsiniz. Bu, uygulamaya yeni bir başlangıç ​​sağlar ve uygulama içindeki her şeyi yeniden yükler. Android ve iPhone’unuzda bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Android için

Aşama 1: Instagram uygulama simgesine uzun basın.

Adım 2: Açılır menüden Uygulama Bilgisi’ne dokunun.

Aşama 3: Uygulama Bilgileri menüsünde Zorla Durdur’a dokunun.

Adım 4: Seçiminizi onaylamak için Evet’i seçin.

Adım 5: Instagram uygulamasını yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

İphone için

Aşama 1: Ana ekranda, alttan yukarı kaydırın ve basılı tutun.

Arka planda çalışan tüm uygulamalar, çoklu görev arayüzünde görünecektir.

Adım 2: Arka planda çalışmasını kaldırmak için Instagram uygulama penceresine dokunun ve yukarı kaydırın.

Aşama 3: Instagram’ı yeniden açın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

5. Arka Planda Uygulama Yenilemenin Etkin Olup Olmadığını Kontrol Edin (iPhone)

Arka Planda Uygulama Yenileme, gönderiler, mesajlar ve diğer bildirimler gibi Instagram için yeni veriler getirmeye devam ediyor. Bu devre dışı bırakılırsa, uygulama bu verileri yalnızca siz onu aktif olarak kullandığınızda getirir. iPhone’unuzda, özelliğin Instagram için etkinleştirilip etkinleştirilmediğini şu şekilde kontrol edebilirsiniz.

Aşama 1: iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasını açın.

Adım 2: Aşağı kaydırın ve Instagram’a dokunun.

Aşama 3: Arka Planda Uygulama Yenilemenin etkin olup olmadığını kontrol edin. Değilse, etkinleştirmek için geçişe dokunun.

Adım 4: Ayarlar uygulamasını kapatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmek için Instagram’ı açın.

6. Sınırsız Veri Kullanımını Etkinleştirin (Android)

Pilden tasarruf etmek için Android cihazınızda Düşük Güç Modunu açtıysanız, istemeden birkaç uygulamanın arka planda çalışmasını sınırlayabilir. Bu nedenle Reels, Instagram uygulamasında çalışmayabilir. Düşük Güç Modunu kullanmaya devam etmek istiyorsanız, Sınırsız Veri Kullanımını nasıl etkinleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Aşama 1: Android telefonunuzdaki Instagram uygulama simgesine uzun basın.

Adım 2: Açılır simgeden Uygulama Bilgisi’ne dokunun.

Aşama 3: Uygulama Bilgileri menüsünde, ‘Mobil Veri ve Wi-Fi’ seçeneğine dokunun.

Adım 4: Özelliği etkinleştirmek için “Sınırsız veri kullanımı”nın yanındaki anahtara dokunun.

Adım 5: Uygulama Bilgileri menüsünü kapatın, Instagram uygulamasını açın ve Makaraların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

7. Instagram Uygulama Önbelleğini Temizle

Instagram gibi bir uygulamanın Önbellek Verileri, giriş bilgileri, arama sonuçları, sık ziyaret edilen profiller ve daha fazlası gibi tüm bilgileri içerir. Instagram Reels ile ilgili sorunu çözüp çözmediğini görmek için Android veya iPhone’unuzdaki önbelleği temizlemeyi deneyebilirsiniz. Instagram önbelleğini temizlediğinizde ne olduğu ve bunu Android ve iPhone’unuzda yapma adımları hakkındaki kılavuzumuzu okuyun.

Önbellek verilerini temizledikten sonra Instagram’ı yeniden açın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

8. Instagram Uygulamasını Güncelleyin

Android veya iPhone’unuzda eski bir Instagram uygulamasını kullanmak da bu soruna neden olabilir. Bu tür hataları gidermek için uygulamayı güncelleyebilir ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Telefonunuzdaki uygulamaları düzenli olarak güncellemek iyi bir uygulamadır.

Instagram Makaralarını Düzelt

Gönderiler ve Hikayeden daha çok, kullanıcıların en çok dikkatini çeken Instagram Reels’dir. Bu nedenle, Reels oyununuzu yükseltmek için, kalabalığın arasından sıyrılmanıza yardımcı olacak Instagram Reels için en iyi ipuçlarının ve püf noktalarının bir listesini derledik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
apk indir