Gündem

Google Drive’da Yavaş Yükleme ve İndirme Hızları için En İyi 12 Düzeltme

Bulut depolamayı düşündüğünüzde, akla birkaç tanınmış hizmet gelir. Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive ve diğer birkaç teknoloji devi size bulut sunucuları tabanlı depolama sağlar. Android kullanıcıları, çoğu telefona önceden yüklenmiş olarak geldiğinden ve 15 GB ücretsiz depolama alanına sahip olduğunuzdan, varsayılan olarak Google Drive’ı daha sık kullanma eğilimindedir.

Google Drive'da yavaş yükleme hızı

Google Drive çoğu zaman güvenilir olsa da bazen ortaya çıkabilecek belirli sorunlar vardır. Depolama alanınızın dolu olduğunu ancak dosyaların görüntülenmediğini görebilirsiniz. Google Drive yavaş olabilir ve dosya yüklemek veya indirmek sonsuza kadar sürebilir. Google Drive’daki yavaş yükleme ve indirme hızlarını düzeltmenin en iyi yollarından bazılarını burada bulabilirsiniz.

Google Drive’da Yavaş Yükleme ve İndirme Hızını Düzeltin

Sorun giderme yöntemlerinden bazıları tüm platformlar için geçerliyken, bazıları yalnızca Android ve iPhone ile sınırlıdır.

1. İnternet Bağlantınızın İyi Çalışıp Çalışmadığını Kontrol Edin

Google Drive, dosya yüklemek ve indirmek için internet bağlantınıza bağlı olduğundan, internet hızınızdaki bir değişikliğin Google Drive’daki dosyaların yükleme ve indirme hızları üzerinde doğrudan etkisi olacaktır.

Bu nedenle, internet bağlantınızın iyi çalışıp çalışmadığını ve ağda normal hızları alıp almadığınızı kontrol edin. Bunu, Speedtest veya Fast gibi popüler web sitelerini ziyaret ederek ve testi tarayıcınızda çalıştırarak yapabilirsiniz.

2. Daha Yüksek Hızlar için 5GHz Ağa Geçin

Çift bantlı Wi-Fi yönlendiricilerinin çoğu iki farklı frekansta çalışabilir – 2,4 GHz ve 5 GHz. 2,4 GHz bandı genellikle daha kalabalıktır ve hızlar birden fazla cihazda doygundur.

kablosuz yönlendirici

Bununla başa çıkmanın iyi bir yolu, bilgisayarınızı yönlendiricinizin 5 GHz ağ bandına bağlamaktır. Bu şekilde, hızlar daha yüksek olacak ve ağ daha az kalabalık olabileceğinden ve cihazınız daha yüksek bant genişliğinin keyfini çıkarabilecektir. Bu, yüklemelerin ve indirmelerin Google Drive kullanılarak daha hızlı olacağı anlamına gelir.

3. Ölçülü Bağlantı Kullanmadığınızdan Emin Olun

Tarifeli bir bağlantı, temel olarak kullanılabilir bant genişliğinin sınırlı olduğunu gösterir. Bu nedenle, bilgisayarınız daha fazla veriyi korumak için internet kullanımını sınırlamaya çalışır.

Bu nedenle, Drive aracılığıyla bilgisayarınıza dosya yüklemek veya indirmek için bir telefondan mobil erişim noktası kullanıyorsanız, hız sorunları yaşayabilirsiniz. Hızların tutarlı kalması için kararlı bir Wi-Fi bağlantısına bağlanmayı deneyin.

4. Boyutu Küçültmek İçin Dosyayı Sıkıştırın

Daha büyük bir dosyanın yüklenmesinin daha uzun süreceği roket bilimi değildir. Ayrıca, yükleme işlemi boyunca internet bağlantınızın hızlı ve sabit kalmasını sağlamanız gerekecektir. Bu nedenle, yüklemeden önce dosya boyutunu küçültün.

dosya zipini sıkıştır

Bunu yapmanın en iyi yolu, dosyaları bir ZIP veya RAR biçiminde sıkıştırmaktır. Bu şekilde, dosya boyutundan birkaç megabayt azaltabilirsiniz. Başka bir seçenek de, dosyaları veya klasörleri daha küçük boyutlu birden çok dosyaya bölmek ve bunları ayrı ayrı yüklemek olabilir.

5. Tarayıcı Çerezlerinizi ve Önbelleğinizi (Web) Temizleyin

Tarayıcınızdaki tanımlama bilgilerini ve önbelleği temizlemek bazen yükleme ve indirme hızlarını artırabilir.

Chrome önbelleğini temizle

Adımlar çoğu web tarayıcısı için benzer olsa da, adım adım talimatlar için Google Chrome’da önbelleğin nasıl temizleneceğine göz atabilirsiniz.

6. Farklı Bir Tarayıcı (Web) Kullanmayı Deneyin

Bazen bir web tarayıcısı yavaş çalışıyor olabilir veya tarayıcının belirli bir sürümünde bir hata olabilir. Bu, dosyalarınızın Google Drive’a yüklenmesini veya indirilmesini yavaşlatabilir.

Aynı yüklemeyi veya indirmeyi farklı bir web tarayıcısı üzerinden gerçekleştirmeyi deneyin. Google Chrome ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, Firefox veya Safari kullanmayı deneyin.

7. Donanım Hızlandırmayı Etkinleştirin (Web)

Google Chrome, size donanım hızlandırmayı etkinleştirme seçeneği sunar. Basit bir ifadeyle bu, Chrome’un bilgisayarınızdaki çeşitli donanım bileşenlerini performansı optimize etmek için daha iyi bir şekilde kullanmasına olanak tanır. Bu, internet hızınızı doğrudan etkilemese de Chrome’un sorunsuz çalışmasına izin verir. Bunu nasıl etkinleştirebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Aşama 1: Bilgisayarınızda Chrome’u açın ve sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayın.

krom 3 nokta

Adım 2: Ayarlar seçeneğini seçin.

Chrome ayarları

Aşama 3: Sol paneldeki Sistem seçeneğine tıklayın.

Sistem ayarları

Adım 4: ‘Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan’ seçeneğinin yanındaki anahtarı etkinleştirin.

donanım ivmesi

8. Drive Uygulamasının Önbelleğini Temizle (Android)

Drive web’i kullanırken tarayıcınızın önbelleğini temizlemenizi istediğimiz gibi, yavaş yükleme veya indirme hızlarıyla ilgili sorunu çözüp çözmediğini görmek için Google Drive uygulamasının önbelleğini temizlemeniz önerilir. İşte nasıl yapılacağı.

Aşama 1: Android telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar bölümüne gidin.

Uygulama ayarları

Adım 2: Google Drive uygulamasını bulun ve üzerine dokunun.

Drive uygulaması ayarları

Aşama 3: Depolama seçeneğini seçin.

Depolama ayarları

Adım 4: En alttaki Önbelleği temizle seçeneğine dokunun.

önbelleği temizle

9. Google Drive’ı Uygulama Yerine Tarayıcınızda Kullanmayı Deneyin

Android, iPhone ve iPad’inizdeki Google Drive uygulamasının sürümünde bir sorun olma olasılığı vardır. Drive uygulaması aracılığıyla yükleme veya indirme işlemi çok yavaşsa web tarayıcınızda Drive aracılığıyla yapmayı deneyin.

Bir fark yaratıp yaratmadığını görmek için Drive uygulamasını güncellemeyi de deneyebilirsiniz.

10. Yükleme ve İndirme Sırasında Google Drive Uygulamasını Açık Tutun (iPhone ve iPad)

Bir iPhone veya iPad’de Google Drive’a dosya yüklemeye çalışırken, aktarım sırasında Drive uygulamasını açık tutmak çok önemlidir. Bunu yapmamak yüklemeyi engeller ve yeniden başlamanız gerekir.

Drive uygulaması iOS'ta açık

Drive uygulaması açıkken iPhone’unuzun ekranını açık tutmanız da çok önemlidir. Ekranı kapatmak bile yüklemeyi engelleyecektir.

11. Düşük Güç Modunu Devre Dışı Bırakın (iPhone ve iPad)

iOS’taki Düşük Güç Modu, arka plan senkronizasyonunu kapatarak ve internet kullanımını sınırlayarak iPhone’unuzun pil kullanımını azaltır. Bu, iPhone’unuzdaki herhangi bir dosya yüklemesini veya indirmesini engelleyebilir. Bu nedenle, Düşük Güç Modunu devre dışı bırakın ve ardından deneyin. İşte nasıl yapılacağı.

Aşama 1: iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasına gidin ve Pil’i seçin.

pil ayarları

Adım 2: Ekranın sağ üst kısmındaki Düşük Güç Modu seçeneğini kapatın.

düşük güç modu

12. Düşük Veri Modunu Devre Dışı Bırakın (iPhone ve iPad)

Tarifeli bir ağ bağlantısı veya mobil ortak erişim noktası kullanırken, iPhone’unuz Düşük Veri Modunu otomatik olarak etkinleştirir. Bu mod, uygulamaların çok fazla bant genişliği kullanmasını önleyerek büyük dosyaların yüklenmesini veya indirilmesini engeller. Bunu nasıl kapatabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Aşama 1: iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasını açın ve Wi-Fi üzerine dokunun.

Kablosuz bağlantı ayarları

Adım 2: iPhone’un bağlı olduğu ağın yanında ‘i’ simgesi olan küçük mavi daireyi seçin.

Wi-Fi tercihleri

Aşama 3: Düşük Veri Modu’nun yanındaki anahtarı kapatın.

Düşük veri modu

Dosyalarınızı Hızla İndirin ve Kaydedin

Son zamanlarda birçok kişi bulut depolamaya geçtiğinden, dosyaların yüklenmesi veya indirilmesinin sonsuza kadar sürmesi harika bir deneyim olmaz. Bu nedenle, bu talimatları takip etmek, işlemi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Drive’da depolama alanınız tükeniyorsa, Google Drive’da depolama alanı boşaltmanın en iyi yollarına bakabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu